Gratis virus scanning op uw elektronische post.

Latte gebruikt een virus filter op inkomende elektronische post voor al zijn klanten om te voorkomen dat email virussen uw computer bereiken. Preventieve bescherming dus. Als klant van Latte kunt u van het professionele Virus dienst gratis gebruik maken.

Regelmatig hoort u in het nieuws over nieuwe computer virussen die het nodige kwaad veroorzaken op computers. Deze virussen verspreiden zich ongemerkt en razendsnel, vaak met nare gevolgen.

Schone e-mail op uw computer

Virus bescherming van e-mail is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van uw internet oplossing provider. De meeste bedrijfsnetwerken worden geinfecteerd door email virussen. Traditioneel wordt antivirus software gedraaid op client computers en wordt het virus afgevangen als iemand een geinfecteerd e-mail opent. Een veiligere methode is om te voorkomen dat een virus het netwerk binnentreed door deze af te vangen op het moment dat deze de mailserver op komt.

Geen virussen in uw Latte e-mail

De Latte virus filter blokkeert e-mailberichten die een virus bevatten al op de mailserver van Latte. Dit betekent dat uw e-mail op de server al wordt gecontroleerd op virussen, en dat ge?nfecteerde e-mail wordt tegengehouden. Zo bereiken de ge?nfecteerde berichten uw computer niet en kunnen zij dus ook geen schade aanrichten. De afzender van de besmette e-mail ontvangt bericht dat hij een virus verspreidt en de verstuurde mail niet is aangekomen. U ontvangt een bericht met de melding dat een virus is onderschept met daarin een specificatie van het virus en de afzender.

Eigen beveiliging

Een virus filter is een extra beveiligingslaag. Het is belangrijk om uw computer(s) zelf ook te beschermen. Want virussen verspreiden zich ook via diskettes, cd roms of software. Installeer dus steeds anti-virussoftware en eventueel een firewall op uw computer(netwerk).

Wees voorzichtig en open geen attachments van personen die u niet kent. Doordat er steeds nieuwe virussen verschijnen, kan het immers enkele uren duren voor de Latte virus filter het juiste tegengif gevonden heeft om u tegen dat nieuwste virus te beschermen.

 

Oplichtersbende Domain Registry of America weer op rooftocht

Indien u een factuur ontvangt van de "Registry of America", dan kan u deze negeren. De organisatie achter deze brief staat bekend voor oplichting en het gebruik van scam technieken.

Lees meer...

latte bvba